Hösten 2016

Hösten 2016

Nu börjar hösten 2016 lida mot sitt slut. Senhösten har tyvärr varit besvärlig när det gäller jaktföre. Vi fick en ordentlig snökanon i början av november och efter töväder för att sedan frysa på...

Vi har sex stycken hundar från Bissjöskogens som blivit meriterade denna hösten. Sansa tre förstapris, Challe tre förstapris, Turbo två förstapris, Charlie ett förstapris, Sudden ett förstapris och Kalla ett förstapris. Tack ska ni ha alla valpköpare att ni startar!

Bissjsöskogens Sansa som Pehr äger har gått fyra prov tre stycken förstapris och en nolla samt godkänd spårprov. Nu saknas bara en utställning för championat. Sansa är en tik som växer för varje dag. Hon har ett fokus som jag tycker är jämförbart med en äldre erfaren duktig älghund. Hon jagar(peppar peppar, ta i trä!) enbart älg, inget småvilt. Inga unghundsfasoner som stör. Hon har bra kontakt i söket och känslan är att det är jag och hon som jagar älg tillsammans. Lydnaden har hittils funkat mycket bra. Förföljandet ligger på ca 4km, längsta hittils är på 8km. Hoppas det inte ökar något mer! Känslan är att det är hastighetsberoende och när hon inte har hyffsat tryck släpper hon och kommer åter, inget lullande efter. Bästa älgjobben hittils är på tjurar vilket känns spännande för framtiden. Hoppas bara man får läge att skjuta några för henne innan alla restriktioner tar över nästa höst. Skjuter man mycket kalv blir hundarna lätt fokuserade på det. Längsta älgjobb hittils är knappt 7 timmar med 4 omställningar och avslutande hård stöt. En mycket bra höst för Sansa. Funderingar att ta en valpkull på Sansa vid kommande löp finns, inget beslut är taget. Hon har myket fin exteriör och det vore kul att tävla med henne och jaga ck.

Tyson (och Totte) har gått som tåget i höst, Benny har fått avsluta många ståndskall. Tyson och Totte är hundar som är intressanta för att provas i avel. Vid intresse så kolla med Benny och/eller Mikael. Båda hundarna var uttagna till SM-kvalet för Västerbotten där tyvärr framgångarna uteblev. Challe är också en hund att hålla koll på. Mats är en erfaren hundkarl och anser att Challe har många väldigt goda kvaliteér. Kullen verkar jaga bra i övrigt, till nästa höst hoppas vi på ett högt kullvärde i denna kullen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.01 | 12:33

Välarbetad och trevlig sida. Hoppas det lyckades med Gunde.

...
13.01 | 21:49

Hej Peter! Ring mig om du är intresserad.

...
13.01 | 14:00

Hej

Tar gärna en valp från tuva & karo! Vars i kön hamnar man på hane respektive tiklista?

Mvh peter

...
02.05 | 09:10

Gissa om vi längtar efter lilla Selma nu!
/Matilda och Olle

...
Du gillar den här sidan